Регистрация

Шоколадов кейк с фъдж глазура

Автор:
radito
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
608
Оцени рецептата

За кейка:

1 ч меко масло

1/2 ч мазнина

3 ч захар

5 големи яйца

3 ч брашно

1/2 ч какао

1/4 ч.л. бакпулвер

1 1/4 ч мляко

1 ч.л. ванилия

За глазурата:

2 ч захар

1/4 ч какао

1/4 ч.л. сол

2/3 ч мляко

1/2 ч мазнина

1 ч.л. ванилия

 

Разбийте маслото и захарта на крем. Разбийте с яйцата, едно по едно. Смесете сухите съставки и се добавят към кремообразната смес последователно с млякото, се започва и завършва с брашно. Добавете ванилията. Печете в намаслена и набрашнена формичка за кекс за 1 час на 160С или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се в съда за 0-15 минути преди да извадите и да охладите напълно. Намажете с глазурата. За глазурата: Смесете захарта, какаото, солта, млякото и мазнината в тенджера. Варете 2 минути на умерен огън, като се разбърква непрекъснато. Свалете от огъня и добавете ванилията. Разбийте на висока скорост, до гладкост.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта