Шоколадово-ябълков кекс
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За топинга:
1 с.л. захар
1/2 ч.л. канела
1/2 ч нарязани орехи
За тестото:
4 ч брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
1 ч масло, меко
2 ч захар
4 яйца
2 ч.л. екстракт от ванилия
1/4 ч мътеница
3 ч едро нарязани ябълки
1 ч нарязани орехи
340 г полусладък шоколад, натрошен
За топинга: В чаша, смесете захарта, канелата и орехите; заделете.
За тестото:
Загрейте фурната до 180ºС.
Намаслете две тавички за кекс.
Пресейте заедно брашното, солта, бакпулвера, содата, канелата и индийското орехче; заделете. В голяма купа, разбийте на крем захарта и маслото. Добавете яйцата и ванилията и разбийте добре. Постепенно добавете брашнената смес, като редувате с мътеницата и разбийте само до смесване. Добавете ябълките, ядките и шоколада. Изсипете сместа в подготвените съдове. Поръсете с топинга. Печете 50 - 65 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете за 15 минути. Извадете от съда. Охлажда се напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ