Регистрация

Шоколадово-ябълков кекс

Автор:
Надежда
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
826
Оцени рецептата

 

За топинга:

1 с.л. захар

1/2 ч.л. канела

1/2 ч нарязани орехи

За тестото:

4 ч брашно

1 ч.л. сол

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. индийско орехче

1 ч масло, меко

2 ч захар

4 яйца

2 ч.л. екстракт от ванилия

1/4 ч мътеница

3 ч едро нарязани ябълки

1 ч нарязани орехи

340 г полусладък шоколад, натрошен

 

За топинга: В чаша, смесете захарта, канелата и орехите; заделете.

За тестото:

Загрейте фурната до 180ºС.

Намаслете две тавички за кекс.

Пресейте заедно брашното, солта, бакпулвера, содата, канелата и индийското орехче; заделете. В голяма купа, разбийте на крем захарта и маслото. Добавете яйцата и ванилията и разбийте добре. Постепенно добавете брашнената смес, като редувате с мътеницата и разбийте само до смесване. Добавете ябълките, ядките и шоколада. Изсипете сместа в подготвените съдове. Поръсете с топинга. Печете 50 - 65 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете за 15 минути. Извадете от съда. Охлажда се напълно. 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта