Шоколадово сърце
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Какао на прах
2 1/2 ч полу-сладък шоколад, натрошен
1/2 ч масло
2 с.л. брашно
2 с.л. захар
1 ч.л. ванилия
4 яйца, леко разбити
1/4 ч нарязани орехи
Пресни малини (по желание)
За шоколадовата глазура:
400 г полусладък шоколад, натрошен
1/2 ч сметана за разбиване
Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете тавичка с форма на сърце с олио. Поръсете с какао. В 2-литрова тенджера, разтопете шоколада и маслото на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато се разтопи. Добавете брашното, захарта и ванилията. Добавете яйцата и разбъркайте много добре. Добавете ядките. Изсипете сместа в подготвения съд. Печете 20 - 25 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Оставете да изстине в съда за 5 минути върху решетка. Когато се охлади, изсипете шоколадовата глазура отгоре. Гарнира се с малини и листа мента, ако желаете. Сервира се охладено.
За глазиране: Загрейте сметаната почти до кипене. Не позволявайте за заври. Добавете шоколада и се разбърква, до гладкост.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ