Шоколадови блокчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч универсално брашно;
1 ч захар;
1/2 ч какао;
1 ч.л. сода за хляб;
Сух подсладител, който да замести 1/3 чаена чаша захар
1/2 ч.л. канела;
1/2 ч.л. сол;
1 ч маргарин (2 бучки); на стайна температура
2 големи яйца;
2 ч.л. ванилия;
1/2 ч полусладък шоколадов чипс;
Сложете брашното, захарта, какаото, содата за хляб, сухия заместител на захар, канелата и солта в купата на миксер и разбийте на ниска скорост, за да се смесят добре. Добавете маргарина, яйцата, ванилията и водата и разбъркайте на средна скорост, за да се смесят добре. Разстелете равномерно тестото в тавичка с размери 28 х 38 см, като предварително я напръскате със спрей или намажете с маргарин. Печете на 160 градуса за 20 до 25 минути, или докато сладкишът се отдръпне от стените на съда и клечка за зъби излиза чиста от центъра. Поставя се върху решетка. Поръсете с шоколадов чипс равномерно, докато е горещо. Направете с ножа очертания, по които ще нарежете сладкиша на квадрати. Охлажда се докато шоколадът се втвърди. Нарежете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ