Регистрация

Шоколадова торта

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
23 Apr
|
Видяна:
609
Оцени рецептата

1/4 чаша неподсладено какао на прах

1/4 чаша топла вода

1 1/2 чаши захар на пясък - разделени

3/4 чаша брашно

1/4 чаена лъжичка сол

12 белтъка

1 чаена лъжичка калиев битартарат

малини и нектарини, нарязани на филийки - за гарнитура

 

1 Загрейте фурната до 180°С. В средно голяма купа, комбинирайте какаото и топлата вода. Разбърква се добре, охлажда се. В малка купа смесете 3/4 чаша захар, брашното и солта. Разбъркайте добре, оставете настрана.

2 В голяма купа, с електрически миксер на висока скорост, разбийте белтъците на пяна. Добавете калиевия битартарат и разбийте на сняг.Постепенно добавете захарта и разбийте, докато се оформят твърди връхчета.

3 Пресейте половината от брашнената смес върху яйчената смес, разбъркайте внимателно, докато се смесят. Повторете с останалото брашно. Прибавете 1 чаша от белтъците в сместа с какаото. Леко и внимателно прибавете останалата смес с какао при белтъците, докато се смесят.

4 Изсипете тестото в ненамаслена формичка за кекс. Пече се, докато отскача на пипане и клечка за зъби, поставена в близост до центъра, излиза чиста, около 50 минути.

5 Охлажда се напълно. С помощта на нож, разхлабете ръбовете. Обърнете тортата в чиния за сервиране, гарнирайте с малини и нектарини на филийки.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта