Шербет с ревен
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г ревен
4 с.л. мед
1 портокал, само кората
2 белтъка
Подгответе и сгответе ревена най-малко един ден преди сервиране на шербета. Избършете и отрежете плода, а след това го нарежете доста тънко в огнеупорен съд. Поръсете със ситно настъргана кора от портокал и 2 супени лъжици мед. Покрийте и оставете на хладно място за 2 часа или повече, докато подсладителят се разтвори. Сварете ревена в покрит съд, докато омекне напълно. Оставете сварения ревен да изстине леко, след това добавете останалите 2 супени лъжици мед и пасирайте до много гладко пюре в блендер. Когато пюрето е доста студено, го замразете в охладен съд за хляб или друг подходящ съд, докато стегне около ръбовете. Разбийте наполовина замразения шербет. Разбийте белтъците и смесете с шербета, докато сместа изглежда като бледо розов сняг. Покрийте и замразете до втвърдяване. Натрошете ледените кристали и след това се замразява отново, до поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ