Чийзкейк "Хелън"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч орехи, едро смлени
3/4 ч натрошени бисквити
3 с.л. несолено масло, разтопено
4 яйца
1 1/4 ч захар
1 с.л. пресен лимонов сок
2 ч.л. ванилия
2 ч заквасена сметана
1/4 ч захар
1 ч.л. ванилия
4 пакета по 225 г крема сирене, със стайна температура
За блата: Смесете орехите, натрошените бисквити и маслото заедно. Натиснете по дъното на намазана разглабяща се тавичка. Заделете. За пълнежа: Загрейте фурната до 180 градуса. Разбийте крема сиренето в голяма купа с електрически миксер, до гладкост. Добавете яйцата, 1 1/4 чаши захар, лимоновия сок и 2 ч.л. ванилия. Разбийте добре. Изсипете в блата. Сложете пая в тавичка. Пече се в продължение на 50-55 минути на 180С. Извадете от фурната и се оставя да престои на стайна температура за 15 минути (оставете фурната включена). За топинга: Докато паят се пече, комбинирайте заквасената сметана, 1/4 чаша захар и 1 чаена лъжичка ванилия. Разбъркайте много добре. Покрийте и оставете в хладилника. След като блатът е престоял 15 мин. на стайна температура, намажете с топинга. Върнете във фурната и печете още 5 минути. Оставете да се охлади напълно и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 24 часа или 2 до 3 дни. Извадете от съда и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ