Чийзкейк с шоколадов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч натрошени бисквити
1 ч захар
8 с.л. захар
1,5 кг крема сирене
5 яйца
2 ч.л. ванилия
700 мл заквасена сметана
За шоколадовия сос:
5 с.л. несолено масло
2 блокчета неподсладен шоколад, едро нарязан
1 ч.л. ванилия
2/3 ч сгъстено мляко
1/4 ч какао
3/4 ч захар
2 с.л. портокалов коняк
За чийзкейка:
Смесете трохите, 4 супени лъжици захар и маслото и притиснете по дъното на кръгла форма за торта с отделящи се стени. Разбийте на крем сиренето. Разбийте с яйцата, едно по едно. Добавете 230 мл заквасена сметана, 1 чаена чаша захар и 1 чаена лъжичка ванилия. Изсипете върху блата в тавата и печете 1 час на 150С. Оставете да престои до поднасяне. Смесете 470 мл заквасена сметана, 1 чаена чаша захар и 4 чаени лъжички ванилия. Изсипете сместа върху готовия блат. Печете в продължение на 5 минути на 150С. Оставете да се охлади, покрийте и оставете в хладилника.
За соса:
Разтопете маслото в тенджера. Свалете от огъня, добавете какаото и разбийте до гладкост. Добавете шоколада, захарта и евапорираното мляко. Оставете да заври на умерен огън, като разбърквате непрекъснато. Отстранете от огъня. Охладете за кратко, след което добавете ванилията и коняка. Смесете, като добавите сол на вкус, ако е необходимо. Изсипете горещия сос върху охладената торта точно преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ