Регистрация

Чийзкейк с череши

Автор:
radito
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
579
Оцени рецептата

3/4 ч брашно

3 с.л. захар

1 ч.л. лимонова кора - настъргана

6 с.л. масло

1 жълтък, леко разбит

1/2 ч.л. ванилия

680 г крема сирене, меко

1 ч захар

2 с.л. брашно

1/4 ч.л. сол

2 яйца

1 жълтък

1/4 ч мляко

3/4 ч захар

2 с.л. царевично нишесте

щипка сол

1/3 ч вода

4 ч череши

 

За да направите блата, смесете 3/4 чаша брашно, 3 супени лъжици брашно, 3 супени лъжици захар и 1/2 чаена лъжичка лимонова кора. Нарежете маслото и смесете, докато сместа заприлича на овесени ядки. При разбъркване, добавете 1 леко разбит жълтък и 1/4 чаена лъжичка ванилия. Притиснете 1/3 от тестото върху дъното на кръгла форма за торта с разглабящи се стени. Пече се на 200 градуса във фурната за 7 минути или до златисто. Охлажда се. Намажете с масло стените на тавата и прикрепете към дъното. Притиснете останалото тесто върху страните на съда до височина от 3 см и заделете. За плънката, в голяма купа с миксер разбийте омекотеното крема сирене, останалата лимонова кора и останалата ванилия на пухкав крем. Разбъркайте 1 чаша захар, 2 супени лъжици брашно и солта; постепенно се добавят при сместа с крема сирене. Прибавете 2 яйца и 1 жълтък наведнъж, като разбивате на ниска скорост до смесване. Добавете млякото. Изсипете в поставения в тавичката блат. Пече се на 225С във фурната за 10 минути. Намалете температурата до 150С; печете още 50 - 55 минути или докато нож, поставен в центъра, излезе чист. Охладете 15 минути. Разхлабете чийзкейка от краищата с помощта на шпатула. Охладете 30 минути, след това свалете стените на съда. Охладете още около 2 часа. Охладете много добре. Покрийте с черешовия сос. За черешовия сос: В тенджера се комбинират 3/4 чаши захар, 2 супени лъжици царевично нишесте и щипка сол. Добавете 1/3 ч вода. При разбъркване, добавете четири чаши пресни или замразени неподсладени червени череши без костилка, размразени. Готви се до сгъстяване. Гответе и бъркайте още 2 минути. Покрийте. Охладете, без да се разбърква.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта