Регистрация

Чийзкейк с лайм и малинов сос

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
12 Nov
|
Видяна:
714
Оцени рецептата

За блата:

15 натрошени бисквитки (1 ч)

2 с.л. масло - разтопено

За пълнежа:

680 г крема сирене, меко

1 ч захар

3 яйца

1 с. л. настъргана кора от лайм - (около 2 лайма)

1/4 ч сок от лайм

За соса:

280 г замразени малини в сироп - размразени

1 с.л. царевично нишесте

1/3 ч конфитюр от касис

 

Смесете бисквитените трохи с маслото и притиснете по дъното на разглабяща се форма за торта; оставете в хладилника. В голяма купа, разбийте крема сиренето, докато стане гладко; постепенно добавете захарта, без да спирате да разбивате. Разбийте с яйцата, едно по едно. Добавете останалите съставки за пълнежа, като разбивате, до гладкост. Изсипете сместа в подготвения блат. Печете на 160С градуса във фурната за 55 - 65 минути или докато стегне. Изключете фурната, оставете чийзкейкът да престои във фурната за 30 минути при открехната врата на фурната. Извадете от фурната, оставете за 10 минути. Разглобете формата; охладете на стайна температура върху решетка. Оставете в хладилника за една нощ или до три дни. За соса, отцедете малините, като запазите сиропа. Добавете вода при сиропа, така че да се получи 3/4 чаша. В малка тенджера, смесете сиропа и царевичното нишесте, разбъркайте добре. Добавете конфитюра и гответе и разбърквайте на умерен огън, докато сместа се сгъсти. Добавете малините. Оставете в хладилника, докато се охлади. Поднесете парчетата чийзкейк със соса.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта