Регистрация

Чийзкейк Мюнхен

Автор:
Генчев
|
Дата:
28 Jan
|
Видяна:
660
Оцени рецептата

1 ч брашно

3/4 ч масло

2 шушулки ванилия

1/2 ч мляко

Захар

3 яйца

1 ч макови семена

1 с.л. настъргана лимонова кора

Сол

340 г крема сирене

3/4 ч стафиди

Кафява захар

 

В купа за смесване, пресейте заедно една чаша брашно, 3 супени лъжици захар и 1/4 чаена лъжичка сол. С миксер за тесто, нарежете 1/2 чаша масло, докато се получи ронливо тесто. С вилица добавете един яйчен жълтък, леко разбит. Притиснете тестото равномерно по дъното на разглабяща се форма за торта и пече в умерена (180 С) фурна за около 25 минути или до златисто кафяво. Оставете да се охлади в съда. В купа за смесване, разбийте мекото крема сирене до пухкав крем. Остържете семената на една разделена шушулка ванилия в сиренето и добавете 1/4 чаена лъжичка сол. Разбийте 2 яйца с 1/2 чаша захар, докато се сгъстят. Разбъркайте ги в сместа от сирене, като ги разбивате, до гладкост. Разстелете сместа върху блата в тавата и се пече във фурната на 180С в продължение на 20 минути. Охладете върху решетка. Разбийте маковите семена в блендер на прах. Сложете 1 чаша в тенджера. Добавете по 3/4 чаша от накиснатите стафиди и захарта, 1/2 чаша мляко, настърганата кора на един голям лимон и семената на 1 шушулка ванилия. Гответе сместа на слаб огън, като се разбърква често, за около 20 минути, или докато се сгъсти. Оставете сместа да се охлади много добре и намажете охладения чийзкейк. Смесете заедно 6 супени лъжици брашно, 6 супени лъжици кафява захар и нарежете 1/4 чаша масло с миксер за тесто, до получаването на ронлива смес. Поръсете трохите върху слоя от маково семе. Сложете чийзкейка под грила и печете в продължение на 3 минути или докато топингът се зачерви. Охладете напълно.

 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта