Регистрация

Черно-бял пудинг

Автор:
dobrinska
|
Дата:
27 Apr
|
Видяна:
640
Оцени рецептата

За ваниловия пудинг:

3 с.л. захар

2 с.л. царевично нишесте

1 ч мляко

1 малко яйце, леко разбито

1 ч.л. екстракт от ванилия

За шоколадовия пудинг:

3 с.л. захар

2 с.л. царевично нишесте

1 ч мляко

1 малко яйце, леко разбито

30 г полу-сладък шоколад, фино нарязан

1/2 ч нарязани пресни ягоди или

малини

 

Смесете захарта и царевичното нишесте в огнеупорна купа. При разбъркване добавете млякото, докато всичко е добре смесено и царевичното нишесте се разтвори. Сложете в микровълновата фурна, непокрито, на висока мощност (100%) за 2 1/2 до 3 минути или докато сместа заври и се сгъсти, като разбърквате на всяка минута. Добавете яйцето и разбъркайте, докато са добре смесени. Сложете в микровълновата фурна, на умерена мощност (50%) за 30 сек. и добавете ванилията; заделете. Подгответе шоколадовия пудинг, както ваниловия, но вместо ванилията, добавете шоколада. Оставете двата пудинга да се поохладят. Сипете една четвърт от всеки пудинг едновременно в 4 малки десертни купички. С вилица, разбъркайте всеки пудинг, така че да се получи мраморен ефект. Оставете в хладилника за поне 40 мин. Украсете с ягоди или малини, ако желаете и поднесете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта