Черни руски сладкиши
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 блокчета неподсладен шоколад
1 ч масло
3/4 ч.л. черен пипер
4 яйца, леко разбити
1 1/2 ч захар
1 1/2 ч.л. ванилия
1/3 ч ликьор
2 с.л. водка
1 1/3 ч универсално брашно
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. бакпулвер
1 ч нарязани орехи или препечени филирани бадеми
пудра захар (по желание)
Постелете восъчна хартия на дъното на 33x23 см тава. Разтопете шоколада и маслото с черния пипер в малка тенджера на слаб огън. Отстранете от огъня. Смесете яйцата, захарта и ванилията в голяма купа. Разбийте добре и прибавете охладената шоколадова смес, ликьора и водката. Смесете брашното, солта и бакпулвера, прибавете към шоколадовата смес и разбъркайте, докато се смесят. Добавете орехите. Разпределете тестото в приготвената тавичка и печете на 180ºС във фурната докато клечка за зъби, поставена в центъра, излиза чиста, около 25 минути. Не препичайте. Охладете в тавата върху решетка. Нарежете на квадрати. Поръсете с пудра захар, по желание. Прави около 30 сладки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ