Регистрация

Черни руски сладкиши

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
31 Mar
|
Видяна:
578
Оцени рецептата

4 блокчета неподсладен шоколад

1 ч масло

3/4 ч.л. черен пипер

4 яйца, леко разбити

1 1/2 ч захар

1 1/2 ч.л. ванилия

1/3 ч ликьор

2 с.л. водка

1 1/3 ч универсално брашно

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. бакпулвер

1 ч нарязани орехи или препечени филирани бадеми

пудра захар (по желание)

 

Постелете восъчна хартия на дъното на 33x23 см тава. Разтопете шоколада и маслото с черния пипер в малка тенджера на слаб огън. Отстранете от огъня. Смесете яйцата, захарта и ванилията в голяма купа. Разбийте добре и прибавете охладената шоколадова смес, ликьора и водката. Смесете брашното, солта и бакпулвера, прибавете към шоколадовата смес и разбъркайте, докато се смесят. Добавете орехите. Разпределете тестото в приготвената тавичка и печете на 180ºС във фурната докато клечка за зъби, поставена в центъра, излиза чиста, около 25 минути. Не препичайте. Охладете в тавата върху решетка. Нарежете на квадрати. Поръсете с пудра захар, по желание. Прави около 30 сладки.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта