Целувчен малинов пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч захар, разделена
1/4 ч нарязани бадеми, препечени и фино смлени
2 с.л. царевично нишесте
2 белтъка
1/8 ч.л. винен камък
За топинга:
1/2 ч захар
1 с.л. царевично нишесте
1/3 чаша вода
470 г пресни или замразени малини
1 л ванилов сладолед
2 ч пресни смесени горски плодове
В малка купа смесете 1/4 чаша захар, бадемите и царевичното нишесте; разбъркайте добре. В малка купа разбийте белтъците при висока скорост на пяна. Добавете винения камък; продължете да разбивате, докато се оформят меки връхчета. Постепенно добавете останалата захар и продължете да разбивате, докато станат на сняг. Добавете бадемовата смес. Разпределете върху дъното и стените на намаслена тавичка за пай. Печете на 130С градуса във фурната за 1 - 1 1/2 часа или до златисто. Изключете фурната и оставете вратата на фурната затворена. Оставете да изстине вътре за 1 час. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно. Междувременно за соса, смесете захарта и царевичното нишесте в тенджера. Постепенно се добавя водата и се разбърква до гладкост. Добавете малините. Оставете да заври на умерен огън, като разбърквате непрекъснато. Сварете 1 минута или докато се сгъсти; заделете. Охлажда се. При поднасяне, гарнирайте със сладолед и покрийте със смесени горски плодове и сос. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ