Регистрация

Целувчен малинов пай

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
26 Mar
|
Видяна:
467
Оцени рецептата

1/2 ч захар, разделена

1/4 ч нарязани бадеми, препечени и фино смлени

2 с.л. царевично нишесте

2 белтъка

1/8 ч.л. винен камък

За топинга:

1/2 ч захар

1 с.л. царевично нишесте

1/3 чаша вода

470 г пресни или замразени малини

1 л ванилов сладолед

2 ч пресни смесени горски плодове

 

В малка купа смесете 1/4 чаша захар, бадемите и царевичното нишесте; разбъркайте добре. В малка купа разбийте белтъците при висока скорост на пяна. Добавете винения камък; продължете да разбивате, докато се оформят меки връхчета. Постепенно добавете останалата захар и продължете да разбивате, докато станат на сняг. Добавете бадемовата смес. Разпределете върху дъното и стените на намаслена тавичка за пай. Печете на 130С градуса във фурната за 1 - 1 1/2 часа или до златисто. Изключете фурната и оставете вратата на фурната затворена. Оставете да изстине вътре за 1 час. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно. Междувременно за соса, смесете захарта и царевичното нишесте в тенджера. Постепенно се добавя водата и се разбърква до гладкост. Добавете малините. Оставете да заври на умерен огън, като разбърквате непрекъснато. Сварете 1 минута или докато се сгъсти; заделете. Охлажда се. При поднасяне, гарнирайте със сладолед и покрийте със смесени горски плодове и сос. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта