Регистрация

Хавайски фъстъчени мъфини

Автор:
марина цекова
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
529
Оцени рецептата

2 ч брашно

1 ч.л. сол

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода за хляб

3/4 ч настърган кокос

3/4 ч натрошени орехи

6 с.л. масло, меко

6 с.л. кремообразно фъстъчено масло

1 ч кафява захар

2 яйца

3 зрели банана, намачкани

1 с.л. бадемов ликьор или ванилия

 

Загрейте фурната до 200 градуса.

Напръскайте 12 чашки за мъфини с готварски спрей. В средно голяма купа, смесете брашното, солта, бакпулвера, содата, кокоса и орехите. Заделете. С електрически миксер, в голяма купа, разбийте на крем фъстъченото масло. Добавете кафявата захар и да продължи да биете, докато се смесят напълно. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете бананите и ликьора. Внимателно обединете брашнената смес с фъстъченото масло само до смесване. Напълнете приготвените чашки за мъфини на 2/3 от ръба. Печете 20 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Извадете от фурната. Охлаждат се в съда в продължение на 5 минути преди да извадите върху решетка, за да се охладят напълно.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта