Фъстъчен пай с шоколад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1 1/2 ч брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч безсолно масло - студено и нарязано на парчета
Около 1/4 ч ледена вода
За пълнежа:
115 г полусладък шоколад, натрошен
3 големи яйца
1 ч светъл царевичен сироп
1/3 ч гранулирана захар
2 с.л. масло, разтопено
1 ч.л. ванилов екстракт
1 1/2 ч неосолени фъстъци
На тестото: Смесете брашното и солта в купа. Нарежете маслото в сместа, докато сместа заприлича на едри трохи. Като разбърквате с вилица, постепенно поръсете ледената вода и смесете само докато тестото е достатъчно влажно, за да се задържи на топка, когато притиснете между палеца и показалеца. Съберете тестото на дебел кръг. Увийте във восъчна хартия и оставете в хладилника за 1 час или за през нощта . На леко набрашнена повърхност, разточете тестото на кръг с диаметър 30 см и дебелина около 0,3 см. Сложете го в тава за пай. Разточете излишното тесто отгоре, така че да се образува въже. Подрежете краищата. Сложете в тавичка. Загрейте фурната до 180ºС. Сложете решетката на фурната в средата. Разтопете шоколада на водна баня и охладете за около 10 мин. В голяма купа разбийте яйцата много добре. Добавете охладения шоколад, царевичния сироп, захарта, разтопеното масло и ванилията и разбийте добре. Смесете с фъстъците и се изсипва в приготвения блат за пай. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста, около 50 - -60 минути. Охлажда се напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ