Регистрация

Френски лимонов пай

Автор:
lazova
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
426
Оцени рецептата

За блата:

3/4 ч пшенично брашно

115 г масло

2 с.л. вода

За пълнежа:

1 лимон

4 с.л. масло

1 яйце

1/2 ч захар

 

Загрейте фурната до 210 градуса.

Пригответе блата: Смесете брашното и маслото в кухненски робот. Добавете вода, за да се образува тесто. Притиснете в тавичка за пай. На плънката: Настържете лимоновата кора. Изстискайте сока от лимона. Разтопете маслото. Разбийте яйцето със захарта, разтопеното масло, лимоновия сок и лимоновата кора. Изсипете плънката в блата за пай. Печете във фурната за около 30 минути на 210 градуса. Оставете да се охлади.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта