Регистрация

Френски крушов пай

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
23 Jul
|
Видяна:
434
Оцени рецептата

6 ч круши, обелени и нарязани на тънки филийки

3 с. л. портокалов сок, замразен концентрат

1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

1 неизпечен блат за пай

За топинга:

3/4 ч брашно

1/2 ч захар

1 ч.л. канела, смляна

1/2 ч.л. смлян джинджифил

1/8 ч.л. сол

1/4 ч масло или маргарин

 

Смесете крушите, портокаловия сок концентрат и лимоновата кора в купа и се разбърква внимателно. Подредете крушите върху блата. Подгответе топинга и се поръсва върху сместа с круши. Пече се на 200 градуса във фурната за 40 минути или до омекване на крушите. Охладете върху решетка преди да извадите от съда. За топинга: Смесете захарта, подправките и солта в купа много добре. Нарежете маргарина и разбъркайте, докато се получи ронлива смес.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта