Флан с шоколадов мус
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1 ч универсално брашно
2 ч.л. пудра захар
15 г шоколад, разтопен
1/2 ч масло, меко
За муса:
1/3 ч сметана за разбиване
140 г шоколад
2 ч.л. масло
2 яйца
1/4 ч захар
За украса:
85 г шоколад
Пудра захар
За тестото: Смесете брашното, пудрата захар и 1 блокче разтопен шоколад. Нарежете 1/2 чаша омекотено масло в сместа, докато заприлича на едри трохи, оформете на топка с ръце. Натиснете по дъното и стените на съд за флан с подвижна долна част, която е намазана с масло. Оставете в хладилника за 1 час. Пече се на 210 градуса в продължение на 10 минути и охладете. За муса: Сложете 1/2 чаша сметана за разбиване да заври, добавят се 5 блокчета шоколад и 2 супени лъжици масло, разбърква се, докато се разтопи. Добавете два жълтъка, разбъркайте добре и отстранете от огъня. Разбийте белтъците на пяна, постепенно добавете 1/4 чаша захар и разбийте на сняг. Внимателно ги прибавете в шоколадовата смес и изсипете тестото в блата, оставете в хладилника за 10 минути. За гарниране: Малко преди да сервирате, поръсете три блокчета шоколад над муса. Поставете три ленти от восъчна хартия напречно върху флана. Пресейте пудрата захар над флана; махнете восъчната хартия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ