Регистрация

Торта с шам-фъстък

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
519
Оцени рецептата

3/4 ч масло, със стайна температура

1 ч захар +

1 с.л. захар

5 яйца, разделени

1/2 ч галета

2 ч несолен шамфъстък ситно нарязан

1 ч лимонова извара, за глазиране

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете и набрашнете кръгла форма за торта с отделящи се стени. В голяма купа, разбийте на крем маслото и 1 ч захар до побеляване. Добавете жълтъците, един по един, като разбивате добре след всяко добавяне. Добавете галетата и шамфъстъка, без 1/4 чаша. Разбийте за около 1 мин. Заделете. В отделна купа, разбийте белтъците почти на сняг. Добавете останалата супена лъжица захар и да продължете да биете, докато станат на сняг. Смесете една трета от белтъците със сместа с шамфъстък. След това внимателно обединете с останалите белтъци. Изсипете сместа в подготвения съд и загладете повърхността с шпатула. Печете 30 - 35 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда за около 1 час. Свалете стените на съда и охладете тортата напълно. Намажете една чаша лимонова извара отгоре и поръсете със запазените шамфъстъци.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта