Регистрация

Торта от моркови

Автор:
трайкова
|
Дата:
22 Apr
|
Видяна:
228
Оцени рецептата

За глазурата с мътеница:

1 чаша захар на пясък

1/2 чаена лъжичка сода за хляб

1/2 чаша мътеница

1/4 чаша масло (половин бучка масло)

1 супена лъжица царевичен сироп

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

За тортата:

2 чаши брашно

2 чаени лъжички сода за хляб

2 чаени лъжички канела

1/2 чаена лъжичка сол

3 яйца

3/4 чаша олио

3/4 чаша мътеница

2 чаши захар на пясък

2 супени лъжици екстракт от ванилия

1 (226 г) консерва натрошен ананас, отцеден

2 чаши настъргани моркови

100 г настърган кокос

1 чаша стафиди без семки

1 чаша едро нарязани орехи

За глазурата:

1/4 чаша масло (половин бучка масло)

1 (226 г) крема сирене на стайна температура

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

2 чаши пудра захар

1 чаена лъжичка прясно изцеден портокалов сок

1 ч.л. настъргана портокалова кора

 

На глазурата с мътеница:

В малка тенджера на силен огън, смесете захарта, содата за хляб, млякото, маслото и царевичния сироп.

Оставете да заври.

Варете 5 минути, като периодично се разбърква. Сваля се от огъня и се прибавя ванилията.

Заделете.

На тортата:

Загрейте фурната до 180.

Щедро намажете тавичка за печене с мазнина.

Пресейте брашното, содата, канелата и солта заедно.

Заделете.

В голяма купа, разбийте яйцата. Добавете маслото, млякото, захарта и ванилията и разбъркайте добре.

Добавете брашнената смес, ананаса, морковите, кокоса, стафидите и орехите и разбъркайте добре.

Изсипва се в подготвената тава.

Печете 45-55 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излиза чиста.

Извадете тортата от фурната я полейте с глазурата с мътеница, докато е още гореща.

Охладете тортата в тавата, докато глазурата се абсорбира изцяло, около 15 минути.

На глазурата:

В голяма купа, разбийте крема сиренето и маслото на пухкав крем.

Добавете ванилията, пудрата захар, портокаловия сок и портокаловата кора.

Смесва се, докато стане гладко.

Глазирайте тортата и оставете в хладилника, докато глазурата стегне.

Сервирайте тортата охладена.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта