Регистрация

Тирамису по италиански

Автор:
marcheva
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
572
Оцени рецептата

1/2 ч силно сварено кафе 

2 с.л. коняк 

6 яйца, разделени 

6 с.л. захар

900 г маскарпоне или 

900 г крема сирене, смесено с 

1/2 ч пълномаслена сметана и  

1/4 ч заквасена сметана 

4 с.л. какао, неподсладено на прах 

 

Подредете бишкотите на дъното на голяма тава за печене. Смесете кафето и коняка в малка купа. Поръсете бишкотите с тази смес, заделете. В средно голяма купа разбийте жълтъците и захарта с електрически миксер, докато се сгъстят и са с лимонен цвят, 4 до 5 минути. Добавете маскарпонето и разбийте на ниска скорост, докато се абсорбира. В голяма купа разбийте белтъците за 2 - 3 минути. С помощта на шпатула, ги обединете с маскарпонето. На дъното на съд за суфле с обем 8 чаши, подредете половината от бишкотите на един слой. Покрийте ги с половината смес с маскарпоне и пресейте 2 с.л. какао отгоре. Повторете слоевете, като завършите с какао. Покрийте с фолио и се съхранява в хладилника за поне 2 часа.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта