Тиквен чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 1/2 кутии натрошени канелени бисквити
4 с.л. кафява захар
4 с.л. брашно
1/2 ч ябълков концентрат
За пълнежа:
1 1/2 ч цедено кисело мляко
1/4 ч кисело мляко
3/4 ч гранулирана захар
1 ч.л. ванилов екстракт
6 с.л. течен яйчен заместител
1 ч.л. екстракт от бренди
1 ч тиквено пюре
3/4 ч.л. канела +
1/4 ч.л. индийско орехче +
1 щипка бахар
Загрейте фурната до 180ºС.
Смесете съставките за блата в блендер. Намажете леко с мазнина кръгла тавичка. Разпределете равномерно тестото по дъното и стените на съда. Печете за 20 минути. Оставете фурната включена. С помощта на електрически миксер на средна скорост, разбийте киселото мляко, цеденото кисело мляко, 1/2 чаша захар и ванилията, докато са добре смесени. Добавете яйчния заместител, по 2 с.л. наведнъж, като разбивате добре след всяко добавяне. Заделете 1 ч от сместа. Добавете екстракта от бренди, тиквата и подправките. Смесва се добре с електрически миксер. Изсипете в блата. Покрийте със заделената смес с кисело мляко. Разклатете леко, за да се разпредели равномерно отгоре. С нож с кръгови движения направете мраморен ефект. Пече се 1 час до втвърдяване. Извадете от фурната и охладете върху решетка. Прокарайте нож по стените на съда, за да разхлабите тортата. Охлажда се в продължение на 30 до 40 минути и след това свалете стените на съда. Охладете за най-малко 3 часа преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ