Регистрация

Тиквен чийзкейк

Автор:
Силвето
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
514
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 кутии натрошени канелени бисквити

4 с.л. кафява захар

4 с.л. брашно

1/2 ч ябълков концентрат

За пълнежа:

1 1/2 ч цедено кисело мляко

1/4 ч кисело мляко

3/4 ч гранулирана захар

1 ч.л. ванилов екстракт

6 с.л. течен яйчен заместител

1 ч.л. екстракт от бренди

1 ч тиквено пюре

3/4 ч.л. канела +

1/4 ч.л. индийско орехче +

1 щипка бахар

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Смесете съставките за блата в блендер. Намажете леко с мазнина кръгла тавичка. Разпределете равномерно тестото по дъното и стените на съда. Печете за 20 минути. Оставете фурната включена. С помощта на електрически миксер на средна скорост, разбийте киселото мляко, цеденото кисело мляко, 1/2 чаша захар и ванилията, докато са добре смесени. Добавете яйчния заместител, по 2 с.л. наведнъж, като разбивате добре след всяко добавяне. Заделете 1 ч от сместа. Добавете екстракта от бренди, тиквата и подправките. Смесва се добре с електрически миксер. Изсипете в блата. Покрийте със заделената смес с кисело мляко. Разклатете леко, за да се разпредели равномерно отгоре. С нож с кръгови движения направете мраморен ефект. Пече се 1 час до втвърдяване. Извадете от фурната и охладете върху решетка. Прокарайте нож по стените на съда, за да разхлабите тортата. Охлажда се в продължение на 30 до 40 минути и след това свалете стените на съда. Охладете за най-малко 3 часа преди сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта