Тиквен чийзкейк с орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За топинга:
3/4 ч кафява захар
6 с.л. (3/4 бучка) масло
1 1/2 ч едро нарязани орехи
1 1/2 ч натрошени бисквити
За пълнежа:
1 ч захар
6 с.л. (3/4 бучка) масло, разтопено
3 пакета по 225 г крема сирене
3/4 ч кафява захар
5 яйца
450 г сварена тиква
1/2 ч сметана за разбиване
1/2 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
1/4 ч.л. смлян карамфил
За топинга: Поставете захарта в малка купа. Нарежете маслото, докато сместа заприлича на едри трохи. Добавете орехите в сместа. Заделете. За чийзкейка: Смесете трохите, 1/4 чаша захар и маслото в купа. Притиснете хубаво по дъното и стените на разглабяща се кръгла тавичка. Охладете. Загрейте фурната до 160 градуса. С електрически миксер, разбийте крема сиренето в голяма купа до гладкост. Прибавете останалата 3/4 чаша захар и кафявата захар. Добавете яйцата едно по едно и продължете да разбивате до пухкавост. Смесете с тиквата, сметаната, канелата, индийското орехче и карамфила. Изсипете в блата. Пече се, докато центърът вече не се движи, когато тавата се разклаща, за около 1 1/2 часа. Поръсете с топинга. Пече се 15 минути. Прехвърлят се върху решетка, за да се охладят. Покрийте и оставете в хладилника за една нощ.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ