Регистрация

Тиквен чийзкейк с орехи

Автор:
Силвето
|
Дата:
01 Apr
|
Видяна:
417
Оцени рецептата

За топинга:

3/4 ч кафява захар

6 с.л. (3/4 бучка) масло

1 1/2 ч едро нарязани орехи

1 1/2 ч натрошени бисквити

За пълнежа:

1 ч захар

6 с.л. (3/4 бучка) масло, разтопено

3 пакета по 225 г крема сирене

3/4 ч кафява захар

5 яйца

450 г сварена тиква

1/2 ч сметана за разбиване

1/2 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1/4 ч.л. смлян карамфил

 

За топинга: Поставете захарта в малка купа. Нарежете маслото, докато сместа заприлича на едри трохи. Добавете орехите в сместа. Заделете. За чийзкейка: Смесете трохите, 1/4 чаша захар и маслото в купа. Притиснете хубаво по дъното и стените на разглабяща се кръгла тавичка. Охладете. Загрейте фурната до 160 градуса. С електрически миксер, разбийте крема сиренето в голяма купа до гладкост. Прибавете останалата 3/4 чаша захар и кафявата захар. Добавете яйцата едно по едно и продължете да разбивате до пухкавост. Смесете с тиквата, сметаната, канелата, индийското орехче и карамфила. Изсипете в блата. Пече се, докато центърът вече не се движи, когато тавата се разклаща, за около 1 1/2 часа. Поръсете с топинга. Пече се 15 минути. Прехвърлят се върху решетка, за да се охладят. Покрийте и оставете в хладилника за една нощ.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта