Регистрация

Тиквен сладкиш

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
17 Apr
|
Видяна:
218
Оцени рецептата

3 1/3 ч брашно; пресято

2 ч.л. сода за хляб

1 1/2 ч.л. сол

2/3 ч олио

2 ч пюре от тиква, 1 консерва

2/3 ч нарязани фурми

4 ч.л. подправка за тиквен пай

1 ч.л. бакпулвер

2 2/3 ч захар

4 яйца

2/3 ч вода

 

Разбъркайте брашното, подправката за тиквен пай, содата, бакпулвера и солта в малка купа и оставете настрана. Разбийте захарта и маслото в купа, с помощта на електрически миксер на висока скорост до побеляване. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко и след това добавете тиквата. Добавете сухите съставки като редувате с вода при захарната смес, като разбивате добре след всяко добавяне, с помощта на миксер на ниска скорост. Прибавете фурмите и изсипете тестото в намазан с мазнина съд за печене. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 55 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излиза чиста. Охладете в съда за 10 минути, след това извадете и охладете върху решетка.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта