Регистрация

Тиквен пай

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
546
Оцени рецептата

1 1/2 ч тиква, сварена

1/4 ч светъл царевичен сироп

2 яйца

1/2 ч сгъстено мляко

2 с.л. масло

1/2 ч мляко, горещо

1/2 ч кафява захар

1 1/2 ч.л. канела, смляна

1/4 ч.л. смлян джинджифил

1/2 ч.л. карамфил

1/2 ч.л. сол

1 готов блат за пай

 

Смесете тиквата, царевичния сироп, яйцата и кондензираното мляко. Разбъркайте с млякото. Смесете кафявата захар, подправките и солта и се разбърква, докато са добре смесени. Смесете всички три смеси. Изсипва се в блата за пай. Пече се на 210 градуса в продължение на 15 минути. Намалете температурата до 180ºС. Печете в продължение на 35 минути или докато нож излезе чист. Гарнира се с бита сметана и снопчета захаросан джинджифил.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта