Регистрация

Тиквени донъти

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
975
Оцени рецептата

2 с.л. мазнина

3/4 ч захар

2 яйца

1 ч тиквено пюре

1 ч натрошена зърнена закуска

2 3/4 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. подправка за тиквен пай

1/2 ч.л. сол

Олио

 

В голяма купа, разбийте на крем мазнината и захарта до побеляване. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете тиквата и зърнената закуска и смесете добре. Оставете да престои 2 минути. Пресейте брашното, бакпулвера, подправките и солта, заедно след това добавете тиквената смес, по половина наведнъж. Покрийте, охладете в продължение на 1 час или докато тестото е достатъчно твърдо. Върху леко набрашнена повърхност, разточете тестото до 1 см дебелина и изрежете с нож за понички. Изпържете на маслена баня. Отцедете от мазнината върху хартия. Потопете охладените понички в канелена захар или пудра захар по желание.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта