Регистрация

Тиква с червени боровинки

Автор:
desislavva
|
Дата:
06 Dec
|
Видяна:
682
Оцени рецептата

1 средно голама тиква

1/4 ч масло

сол

индийско орехче

1/4 ч кленов сироп

2 големи ябълки

12 червени боровинки

захарен сироп (една част захар

към една част вода)

 

Бланширайте боровинките в захарен сироп, като внимавате да не заври. Охлажда се и се оставя в сиропа за един час или в хладилник за една нощ. Нарежете ябълките на филийки и се разстилат върху намазана с масло тава. Нарежете тиквата на осем парчета и задушете на пара, докато вътрешността е мека. Издълбайте месото и намачкайте на пюре. Разбийте пюрето от тиква с около една четвърт чаша масло, индийско орехче и сол на вкус, както и с около една четвърт чаша кленов сироп. С помощта на сладкарски пош, изсипете сместа върху ябълките. Сложете бланшираните боровинки отгоре. Точно преди сервиране, загрейте намаслената тава в предварително загрята фурна на 180С за 10-15 минути.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта