Регистрация

Тарта с ванилов крем

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
28 Nov
|
Видяна:
521
Оцени рецептата

За тестото с крема сирене:

225 г масло

225 г крема сирене

2 ч.л. ванилия

2 ч брашно

За пълнежа:

1 1/2 ч течна сметана

2 яйца

3 ч тънко нарязани, зелени ябълки, обелени

1/2 ч захар

1 ч.л. ванилов екстракт

1/4 ч.л. индийско орехче

 

Разбийте на крем маслото, крема сиренето и ванилията в миксер или процесор. Намалете скоростта до ниска и добавете брашното. Разбъркайте само до смесване. Извадете тестото и оформете на 3 топки; увийте в найлоново фолио. Оставете в хладилника за 1 час преди употреба.  За пълнежа: Поставете топка от охладеното тесто върху парче леко набрашнена восъчна хартия и разточете с точилка, за да се изглади и омекне; Оформете кръг, повдигнете с восъчната хартия и обърнете върху тавичка за пай. Притиснете хубаво в съда и внимателно отстранете и изхвърлете восъчната хартия. Оставете в хладилника, за да изстине. Загрейте фурната до 200ºС. Подредете ябълките върху блата. В купа разбийте заедно яйцата, сметаната, захарта, ванилията и индийското орехче. Изсипете сместа върху ябълките. Поставете пая във фурната и печете, докато плънката стегне, за около 30 минути.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта