Тарта с ванилов крем
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото с крема сирене:
225 г масло
225 г крема сирене
2 ч.л. ванилия
2 ч брашно
За пълнежа:
1 1/2 ч течна сметана
2 яйца
3 ч тънко нарязани, зелени ябълки, обелени
1/2 ч захар
1 ч.л. ванилов екстракт
1/4 ч.л. индийско орехче
Разбийте на крем маслото, крема сиренето и ванилията в миксер или процесор. Намалете скоростта до ниска и добавете брашното. Разбъркайте само до смесване. Извадете тестото и оформете на 3 топки; увийте в найлоново фолио. Оставете в хладилника за 1 час преди употреба. За пълнежа: Поставете топка от охладеното тесто върху парче леко набрашнена восъчна хартия и разточете с точилка, за да се изглади и омекне; Оформете кръг, повдигнете с восъчната хартия и обърнете върху тавичка за пай. Притиснете хубаво в съда и внимателно отстранете и изхвърлете восъчната хартия. Оставете в хладилника, за да изстине. Загрейте фурната до 200ºС. Подредете ябълките върху блата. В купа разбийте заедно яйцата, сметаната, захарта, ванилията и индийското орехче. Изсипете сместа върху ябълките. Поставете пая във фурната и печете, докато плънката стегне, за около 30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ