Тарта със сезонни плодове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
200 г брашно
70 г захар
1 щипка сол
3 1/2 ч.л. масло
2 жълтъка
1/4 ч.л. настъргана лимонова кора
За пълнежа:
Ягоди или желаните пресни плодове
За яйчения крем:
3 жълтъка
1/3 ч захар
60 г брашно
1 щипка ванилия
1 1/2 ч мляко
За глазурата:
Конфитюр от кайсии
Пресейте брашното, захарта и солта върху дървена дъска. Направете кладенче в центъра и добавете маслото, жълтъците и лимоновата кора. Разбърква се и се меси с върховете на пръстите, като се внимава да не се меси твърде много. Когато тестото е гладко, оформете на топка и оставете в хладилника за около 30 мин. Разточете на кръг и подрежете краищата, така че да остане около 2 см тесто извън ръба на формата за кекс. Намажете с масло и поръсете с брашно формата и поставете тестото в нея, отново отрежете краищата, набодете с вилица и навийте ръбовете. Пече се в предварително загрята фурна в продължение на 15 до 20 минути. За яйчения крем: Разбийте жълтъците и захарта заедно, докато сместа леко се сгъсти и е със светло-лимонено жълт цвят. Добавете брашното и ванилията. Сложете млякото на умерен огън и изчакайте почти да заври. Оставете да изстине за момент, след това го добавете към яйчената смес, като разбърквате бързо с телена бъркалка. Варете на слаб огън, докато кремът се сгъсти достатъчно, така че да покрива гърба на дървена лъжица. Охлажда се. Когато кремът се охлади, го разпределете равномерно на дъното на пая. Напълнете с каквото пресни плодове са на разположение и намажете с глазура от конфитюр кайсия. На глазурата: разтопете конфитюра от кайсия с малко топла вода.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ