Регистрация

Страхотен чийзкейк

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
13 Apr
|
Видяна:
235
Оцени рецептата

За блата:

1 ч натрошени бисквити

1/2 ч орехи, нарязани

1/4 ч масло, разтопено

1 ч.л. кристална захар

За чийзкейка:

450 г крема сирене, меко

2 ч извара

1 1/2 ч кристална захар

4 яйца, леко разбити

6 с.л. царевично нишесте

6 с.л. брашно

1 1/2 с.л. пресен лимонов сок

1 ч.л. ванилия

1/2 ч масло - разтопено и охладено

470 мл заквасена сметана

За глазурата с боровинки:

1 ч кристална захар

3 с.л. царевично нишесте

1 ч сок от консервирани сини боровинки

880 г боровинки, консерва, отцедени

 

На блата:

Смесете всички съставки и притиснете по дъното на намазана с масло разглабяща се формичка за торта.

На чийзкейка:

Смесете крема сиренето и изварата и разбийте докато се получи гладка и кремообразна смес. Постепенно добавете захарта, разбийте добре. Добавете яйцата и разбийте, докато се смесят хубаво. Добавете царевичното нишесте, брашното, лимоновия сок и разбийте до гладкост. Добавя се разтопеното масло и заквасената сметана, разбийте до гладкост. Изсипете крема в блата. Пече се в предварително загрята на 160ºС фурна за 1 час и 10 минути или докато стегне по краищата. Изключете фурната. Оставете чийзкейка за 2 часа във фурната със затворена врата. Извадете и оставете да се охлади напълно. Извадете от съда и оставете в хладилника. Покрийте с боровинковата глазура. Отново оставете в хладилника в продължение на 10 до 12 часа, ако е възможно преди сервиране.

На глазурата:

Комбинирайте захарта и царевичното нишесте в малка тенджера. Разбъркайте добре. Постепенно прибавете боровинковия сок. Смачкайте 1/2 чаша отцедени боровинки и ги добавете при захарта в тенджерата. Варете на умерен огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа се сгъсти и заври. Варете още около 2 минути или докато сместа се избистри. Охладете. Подредете останалите боровинки върху добре охладения чийзкейк. Изсипете охладената глазура върху боровинките. Охладете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта