Сорбе с ананас и мента
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За сорбето:
1/4 ч захар
1 ч вода
2 ч пресен портокалов сок
Сокът на 1 лайм
1 зрял ананас, обелен, нарязан едро
3 ч.л. фино нарязана прясна мента
За гарниране:
1/2 зрял ананас, обелен, нарязан фино
1/4 ч ликьор Коантро (по желание)
2 с.л. нарязана прясна мента
За да направите сорбето: Смесете захарта и водата в тенджера и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, в продължение на 10 мин. Свалете от огъня, отцедете и оставете да се охлади. Междувременно, комбинирайте сока от портокал и лайм. Пасирайте ананаса в кухненски робот или блендер заедно с листата от мента. Използвайте част от портокаловия сок, за да се овлажни. Смесете със сока от портокал и лайм. Добавете ананасовата смес и се разбърква с охладения сироп. Замразете в машината за сладолед или в покрита купа. Когато замръзне, извадете и разбийте в блендера. Пюрирайте до гладкост. Изсипете в отделни купички, покрийте с фолио и върнете във фризера.
При поднасяне: Смесете нарязания ситно ананас и коантрото, ако ще използвате. Добавете листата мента. Сервирайте веднага или оставете в хладилник, до поднасяне. Двадесет минути преди сервиране, поставете сорбето в хладилника, за да омекне
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ