Регистрация

Снежни топки

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
30 Mar
|
Видяна:
395
Оцени рецептата

1,8 л ванилов сладолед

900 мл шоколадов сладолед

470 мл портокалов шербет

470 мл шербет от лайм

470 мл малинов шербет

1 1/2 ч сметана за разбиване

1/4 ч захар

1 ч.л. ванилия

2 белтъка, разбити

2 ч натрошени захарни вафли

 

Постелете дъното на подходящ съд за кекс с восъчна хартия. Охладете съда. Сладоледът и шербетът трябва да са замръзнали. Изгребете с лъжичка малки топки и ги оставете да замръзнат отново в плитка тавичка. Разбийте сметаната на сняг. Прибавете захарта и ванилията. Смесете с разбития яйчен белтък. Поръсете 1/2 чаена чаша фини трохи от вафли на дъното на охладения съд. Намажете с тънък слой от сметановата смес. Отгоре подредете топките от сладолед и шербет. Попълнете празните пространства със сметанова смес, след това поръсете с още трохи. Повторете слоевете, докато се напълни целият съд. Замразете за една нощ. Извадете от съда върху охладена чиния за сервиране. Поръсете с 900 г. разтопен сладолед, ако желаете да глазирате. Замразете до консистенция на гъсто крема сирене. Поръсете с допълнително вафлени трохи. Нарежете на парчета. За 14 - 16 порции.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта