Регистрация

Сладък хляб

Автор:
jeni
|
Дата:
29 Mar
|
Видяна:
241
Оцени рецептата

3/4 ч мляко

1 прясна мая за торти

1/4 ч захар

3 с.л. мазнина за сладкиши

1 ч.л. сол

1 яйце

3 1/2 ч брашно

1/4 ч хладка вода

 

Попарете млякото и изсипете върху захарта, мазнината и солта. Оставете да изстине до хладко, докато разтворите маята в малка купа с топла вода. Когато се разтвори, добавете яйцето и леко разбийте заедно. Изсипете маята в млечната смес и разбъркайте.

Пресейте брашното в течността. С голяма лъжица, разбъркайте, докато брашното и млякото се смесят добре. Трябва да се получи твърдо, но не и жилаво тесто. Без да изваждате от купата, покрийте тестото с чиния или кърпа и оставете настрана да втаса докато увеличи двойно обема си (около 2 часа, в зависимост от температурата в помещението).

Набрашнете леко работната си повърхност и омесете тестото. Това тесто не изисква много месене. Разделете на 2 и сложете всяка половина в намаслена тавичка за печене на хляб. Оставете отново да втаса и печете на 190ºС, докато леко покафенее отгоре.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта