Сладолед с пресни праскови
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч нарязани фино зрели праскови
1 1/4 ч захар
Сокът на 1/2 лимон
2 големи яйца
2 ч сметана
1 ч мляко
1. Смесете прасковите, 1/2 чаша от захарта и лимоновия сок в купа. Покрийте и се съхранява в хладилник за 2 часа, като сместа се разбърква на всеки 30 минути.
2. Извадете прасковите от хладилника и отцедете сока в друга купа. Върнете прасковите в хладилника.
3. Разбийте яйцата в купа до побеляване - 1-2 минути. Добавете останалите 3/4 чаша захар, малко по малко, след това продължете да разбивате, докато напълно се смесят, за още 1 минута. Изсипете сметаната и млякото и разбийте до смесване. Добавете сока от прасковите и смесете.
4. Сместа се прехвърля в машина за сладолед и се замразява според инструкциите на производителя.
5. След втвърдяване на сладоледа, добавете прасковите, след това продължете замразяването докато сладоледът е готов.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ