Сладко пилешко в портокалов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. плюс 1 ч.л растително масло
1 пиле (около 1,3 кг), нарязано на 8 или 12 порции, без кожата
2 чаши тънко нарязан лук
1 чаша портокалов сок (без добавена захар)
2 супени лъжици мед
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка червен пипер
1/2 чаена лъжичка джинджифил
1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче
8 големи черни маслини без костилка (нарязани или цели)
1 супена лъжица вода
2 супени лъжици царевично нишесте
2 малки портокала, нарязани на резени
Загрейте фурната до 180С. В незалепващатиган, сгорещете маслото; на партиди, запържете парчетата пилешко от всички страни. На дъното на плитка тавичка, разпределете филийките лук и покрийте лука с парчета пиле. В купа смесете сока, меда и подправките; изсипете сместа равномерно върху пилето и поръсете с маслини. Покрийте съда и печете, докато пилето омекне, около 45 минути. Прехвърлете пилето и маслините в чинии за сервиране и оставете на топло. Остържете лука и соковете от съда в тенджера и оставете да заври. В малка купа смесете водата и царевичното нишесте, като се разбърква до разтваряне на царевичното нишесте; прибавете лучената смес. Намалете огъня и оставете да къкри, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти и се изсипва върху пилето. Сервира се гарнирано с резени портокал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ