Регистрация

Сладки с пълнеж

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
317
Оцени рецептата

За плънката:

3/4 ч сушени сини сливи без костилките

1/3 ч стафиди

1/3 ч ябълки, нарязани ситно

1/4 ч орехи, нарязани

2 с.л. захар

2 с.л. пресен лимонов сок

1 ч.л. настъргана кора от лимон

За бисквитеното тесто:

1/2 ч захар

1/4 ч растително масло, за предпочитане рапично олио

2 с.л. масло или маргарин, на стайна температура

1 голямо яйце

1 ч.л. ванилов екстракт

2 ч универсално бяло брашно

1 ч.л. бакпулвер

Щипка сол

 

Това са традиционни триъгълни еврейски сладки, които се правят за пролетния празник Пурим.

На пълнежа:

В малка тенджера, смесете сините сливи, стафидите и половин чаша вода. Варете на слаб огън, докато сините сливи поомекнат леко, а течността се абсорбира, около 10 минути. В кухненски робот, пюрирайте до гладкост ябълките, орехите, захарта, лимоновия сок и лимоновата кора. Прехвърлете в малка купа и оставете настрана.

За да направите бисквитките: В средно голяма купа, с помощта на електрически миксер на средна скорост, разбийте захарта, сметаната, маслото и олиото до гладкост. Добавете яйцето и разбийте отново. Добавете ванилията и разбийте. В друга купа, пресейте брашното, заедно с бакпулвера и солта. С помощта на дървена лъжица, разбъркайте сухите съставки в захарната смес, докато се обединят. Съберете тестото заедно на топка, увийте с найлон и изравнете леко. Оставете в хладилника за 2 до 3 часа или за през нощта. Постелете 2 тави за печене или напръскайте с незалепващ спрей за готвене. Заделете. Загрейте фурната до 180 градуса. Разделете тестото на две. (Едната половина оставете в хладилника.) Разточете върху леко набрашнена повърхност до слой с дебелина 1,5 см. С помощта на формичка за бисквитки, изрежете кръгчета от тестото с диаметър 6,5 см. Сложете 1/2 ч.л. от пълнежа в центъра на всеки кръг. Съберете краищата заедно, така че да се покрие пълнежът и да се образува триъгълна бисквитка. Хванете ъглите заедно, така че да се запечатат. Сложете ги на известно разстояние една от друга в подготвените тави. Пече се в продължение на 10 до 15 минути, или докато върховете станат златисти. Прехвърлете върху решетка да се охладят. Повторете с останалото тесто.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта