Регистрация

Сладкиш с червена боровинка и лешници

Автор:
blazheva
|
Дата:
29 Mar
|
Видяна:
212
Оцени рецептата

1 1/2 ч брашно

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сода

1/4 ч.л. смлени зърна карамфил

1 ч сушени червени боровинки, сушени череши без костилка или наситнени фурми

1/2 ч сушени сини боровинки или стафиди

1/3 ч нарязани лешници или орехи

2 яйца

3/4 ч кафява захар

1/2 ч портокалов сок

1/3 ч олио

Бренди

 

Намаслете дъното и страните на четири тавички за печене на хляб с размери 11,5 х 6,5 х 4 см и заделете.

В голяма купа, смесете брашното, канелата, бакпулвера, содата за хляб и карамфила. Добавете боровинките или черешите, сините боровинки или стафидите и лешниците или орехите.

В средна купа, разбийте яйцата, прибавете кафявата захар, портокаловия сок и олиото за готвене. Изсипете в плодовата смес. Разпределете по 3/4 чаша от сместа във всяка тава, като разбърквате тестото често. Печете на 150ºС около 40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на всеки сладкиш излиза чиста. Охладете в тавата върху решетка за 10 минути.

Извадете от съда и охладете добре върху решетка. Увийте в напоена с бренди кърпа или марля. Отгоре покрийте с фолио. Съхранявайте в хладилник до 8 седмици. Навлажнява се отново с кърпа с около 1 супена лъжица бренди веднъж седмично или колкото е необходимо. Прави 4 сладкиша, 8 порции.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта