Сладкиш с червена боровинка и лешници
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч брашно
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода
1/4 ч.л. смлени зърна карамфил
1 ч сушени червени боровинки, сушени череши без костилка или наситнени фурми
1/2 ч сушени сини боровинки или стафиди
1/3 ч нарязани лешници или орехи
2 яйца
3/4 ч кафява захар
1/2 ч портокалов сок
1/3 ч олио
Бренди
Намаслете дъното и страните на четири тавички за печене на хляб с размери 11,5 х 6,5 х 4 см и заделете.
В голяма купа, смесете брашното, канелата, бакпулвера, содата за хляб и карамфила. Добавете боровинките или черешите, сините боровинки или стафидите и лешниците или орехите.
В средна купа, разбийте яйцата, прибавете кафявата захар, портокаловия сок и олиото за готвене. Изсипете в плодовата смес. Разпределете по 3/4 чаша от сместа във всяка тава, като разбърквате тестото често. Печете на 150ºС около 40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на всеки сладкиш излиза чиста. Охладете в тавата върху решетка за 10 минути.
Извадете от съда и охладете добре върху решетка. Увийте в напоена с бренди кърпа или марля. Отгоре покрийте с фолио. Съхранявайте в хладилник до 8 седмици. Навлажнява се отново с кърпа с около 1 супена лъжица бренди веднъж седмично или колкото е необходимо. Прави 4 сладкиша, 8 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ