Регистрация

Сладкиш с фъстъци

Автор:
надежда
|
Дата:
28 Jan
|
Видяна:
647
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч брашно

2/3 ч кафява захар

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. сода за хляб

1/2 ч масло или маргарин, меко

1 ч.л. ванилия

2 жълтъка

3 ч локум, нарязан

За топинга:

2/3 ч царевичен сироп

1/4 ч масло или маргарин

2 ч.л. ванилия

340 г фъстъчено масло

2 ч оризова зърнена закуска

2 ч подсолени фъстъци

 

Загрейте фурната до 180С.

Леко изсипете брашното в мерителна чашка; изравнете. В голяма купа смесете всички съставки за блата, с изключение на локума на ниска скорост, докато се получи ронлива смес. Притиснете хубаво на дъното на ненамаслена правоъгълна тава. Печете на 180С в продължение на 12-15 минути или до златисто кафяво. Извадете от фурната. Веднага поръсете с локума. Върнете във фурната за 1-2 минути или докато локумът просто започне да се топи. Охладете, докато подготвяте топинга. В голяма тенджера, сгорещете царевичния сироп, 1/4 чаша маргарин, 2 ч.л. ванилия и фъстъченото масло, докато маслото се разтопи и сместа е гладка, като се разбърква непрекъснато. Махнете от огъня и добавете оризовата зърнена закуска и фъстъците. Веднага изсипете топлия топинг отгоре и разпространил намажете, така че да покрие слоя с локум. Оставете в хладилника, докато се втвърди.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта