Сициалиански бисквитки със смокиня
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
226 г стафиди
1 портокал, необелен
1/2 ч кафява захар
1/2 ч.л. канела
1/4 ч ягоди, конфитюр или замразени
680 г смокини
450 г фурми
1 ч орехи
1/2 ч захар
За тестото:
1/2 ч мляко
3/4 ч мазнина за сладкиши
2 с.л. бакпулвер
7 яйца
1/2 ч.л. ванилия
Щипка сол
1 1/2 ч захар
Около 8 чаши брашно
Смелете смокините, фурмите, стафидите, орехите и портокала. Прибавете захарта, канелата и ягодите. Оставете настрана. Разбийте яйцата добре. Добавете ванилията и млякото. Разбийте захарта и мазнината и постепенно се добавят яйцата. Продължете да разбивате. Смесете 1 чаша брашно с бакпулвера и солта. Продължете да прибавяте брашно, докато се оформи меко тесто. Замесете внимателно. Разделя се на 6 части. Оформете на руло с дебелина не повече от 2,5 сантиметра. Изравнете с точилка върху леко набрашнена повърхност до около 5 см широчина. Разстелете плънката в средата на тестото. Сгънете единия край върху пълнежа, после другия, така че да се застъпят на около 0,5 см. Запечатайте леко. Нарежете диагонално на парчета с 5 см дължина. Продължете с останалите тесто и пълнеж. Сложете със слепения край надолу върху леко намазана с масло тавичка. Печете на 190ºС за около 20 минути, или докато леко покафенеят. Охладете и глазирайте по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ