Регистрация

Сициалиански бисквитки със смокиня

Автор:
gabi
|
Дата:
12 Apr
|
Видяна:
386
Оцени рецептата

За пълнежа:

226 г стафиди

1 портокал, необелен

1/2 ч кафява захар

1/2 ч.л. канела

1/4 ч ягоди, конфитюр или замразени

680 г смокини

450 г фурми

1 ч орехи

1/2 ч захар

За тестото:

1/2 ч мляко

3/4 ч мазнина за сладкиши

2 с.л. бакпулвер

7 яйца

1/2 ч.л. ванилия

Щипка сол

1 1/2 ч захар

Около 8 чаши брашно

 

Смелете смокините, фурмите, стафидите, орехите и портокала. Прибавете захарта, канелата и ягодите. Оставете настрана. Разбийте яйцата добре. Добавете ванилията и млякото. Разбийте захарта и мазнината и постепенно се добавят яйцата. Продължете да разбивате. Смесете 1 чаша брашно с бакпулвера и солта. Продължете да прибавяте брашно, докато се оформи меко тесто. Замесете внимателно. Разделя се на 6 части. Оформете на руло с дебелина не повече от 2,5 сантиметра. Изравнете с точилка върху леко набрашнена повърхност до около 5 см широчина. Разстелете плънката в средата на тестото. Сгънете единия край върху пълнежа, после другия, така че да се застъпят на около 0,5 см. Запечатайте леко. Нарежете диагонално на парчета с 5 см дължина. Продължете с останалите тесто и пълнеж. Сложете със слепения край надолу върху леко намазана с масло тавичка. Печете на 190ºС за около 20 минути, или докато леко покафенеят. Охладете и глазирайте по желание.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта