Сандвичи с яйца, чушки, домати и сметана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 филийки бял хляб
1/3 ч зехтин
1 средно голяма глава лук, ситно нарязан
1 средно голяма червена чушка, нарязана на кубчета
1 средно голяма жълта чушка, нарязана на кубчета
1 малка скилидка чесън, счукан
2 1/2 ч.л. балсамов оцет
Сол
Смлян пипер (на вкус)
2 с.л. наситнен пресен босилек
1 1/2 ч готов сос Маринара
1/2 ч сметана за разбиване
8 поширани яйца
1/3 ч настърган пармезан
1. Сгорещете 1 супена лъжица олио в тиган. Добавете лука и гответе на умерен огън, докато започне да омеква, 3 - 4 минути. Добавете чушките и чесъна и гответе още 2 минути. Добавете оцета, солта и черния пипер. Намалете до слаб огън и гответе, докато зеленчуците омекнат, 4 - 5 минути. Свалете от огъня и добавете босилека.
2. Междувременно намажете хляба с останалия зехтин. Подредете в тава и се пече на 200 градуса във фурната, докато филийките леко покафенеят, 4 - 5 минути; заделете.
3. Смесете соса Маринара и сметаната в малка тенджера; варете, докато се сгорещи.
4. При поднасяне, разпределете зеленчуковата смес върху филийките. Покрийте всяка с яйце и сос Mаринара. Поръсете с пармезан и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ