Сандвичи с печени зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За дресинга:
1 ч обезмаслено кисело мляко
3 с.л. дижонска горчица
Черен пипер (на вкус)
2 с.л. извара
1/8 ч.л. сос Табаско
2 с.л. лук шалот, счукан
1 скилидка чесън
1 ч.л. лимонов сок
За пълнежа:
1 малък патладжан, нарязана на тънки филийки
1 средно голяма тиквичка, нарязана на тънки филийки
1 средно голяма тиква, нарязана на тънки филийки
1 голяма глава червен лук, нарязан на тънки филийки
3 ч.л. италиански подправки
1/8 ч.л. лют червен пипер
олио 2 червени чушки - печени
6 малки франзели
1 голям домат
смлян пипер 2 с.л. люти чушлета, наситнени
8 листа босилек
8 листа рукола
Сгорещете грила. Сложете всички съставки за дресинга в блендер и се смесват при ниска скорост, докато сместа е гладка. Заделете. Подредете патладжана, жълтата тиква, тиквичките и лука на един слой в тава за печене. Поръсете с италиански подправки и лют червен пипер. Поръсете леко с олиото. Печете зеленчуците за около 5 минути, докато се зачервят. Обърнете и изпечете и от другата страна. Срежете печените чушки на 3. Нарежете всяка франзела на половинки по дължина и издълбайте средата. Препечете за 2 мин. от всяка страна. Сложете по 1-2 парченца домат на дъното на всяка издълбана франзела. Поръсете с черен пипер и наситнени люти чушки. Равномерно разделете листата босилек и рукола и поръсете с пипер. Подредете на слоеве филийките патладжан, жълтата тиква, тиквичките и лука. Покрийте вътрешната страна на останалата половинка франзела с дресинга и я поставете върху зеленчуците.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ