Регистрация

Розички и листенца от бонбонки маршмелоу

Автор:
desislavva
|
Дата:
12 May
|
Видяна:
563
Оцени рецептата

280 г обикновени бели бонбонки маршмелоу

3 ч пудра захар или повече

зелен и розов оцветител за храна

царевично нишесте

захар на пясък

 

1. Разбийте бонбоните и 2 чаши пудра захар в кухненски робот, докато се получат големи трохи. Сложете трохите в купа за микровълновата фурна и сложете за 10 секунди. Внимателно смесете на лепкава паста.

2. Замесете с останалата 1 чаена чаша пудра захар и сгорещете сместа от 2 до 3 пъти по 5 - 10 секунди в микровълновата, до омекване. Трябва да се получи гладко еластично тесто.

3. Оформете тестото на кръг и отрежете 1/4. Оцветете в зелено, а останалото тесто в розово. Увийте розовото тесто в найлоново фолио.

4. Напълнете плитък съд с около 1 см захар на пясък.

5. На листенцата: Поръсете работната си повърхност и точилка с царевично нишесте. Разточете зеленото тесто до правоъгълник с размери 46 х 10 см. Подрежете краищата. Нарежете надлъжно на ленти с широчина 2 см. Нарежете всяка лента по диагонал на ромбове.

Направете резки с остър нож във всяко листенце. Увийте леко всяко листо, след това сложете в захарта.

На розите: Разточете 1/3 от розовото тесто колкото се може по-тънко. Изрежете няколко 2 см кръга, с помощта на капачката на бутилката или друга кръгла форма. Оформете малко (около 1/4 ч.л.) от остатъците на дебело "стъбло" с височина около 1 см. Поръсете пръстите си с царевично нишесте. Натиснете един кръг от тестото между пръстите, докато стане много тънък, с вълнообразни ръбове и около два пъти по-широк. Увийте около стъблото. Продължете да прибавяте листенца (от 10 до 12), като ги натискате плътно към стъблото. Отчупете стъблото. Сложете розата в захар. Повторете с останалото тесто.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта