Регистрация

Пържоли от бутче с кафе и чай

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
26 Sep
|
Видяна:
804
Оцени рецептата

Вкусът е странен, получава се нещо като пушено месо, но пък на мен много ми допада. Ако искате, опитайте първо само с две пържоли, за да не се окажете разочаровани. Но имайте на ум, че може и много да ви хареса и да не стигне. Идеално мезе за вино е, а и е доста сочно. Препоръчвам горещо на кулинарни ценители с развито небце и експериментаторски дух.

Необходими продукти:

4 пържоли от пилешко бутче

2 с.л. морска сол

1 ч.л. черен чай

1/2 ч.л. смляно кафе

1 ч.л. розмарин

1,5 литра вода

алуминиево фолио и дървени пръчки за печенето

Начин на приготвяне:

Пържолите обтрийте добре с морска сол и ги подредете една върху друга в тенджерка. Залейте със студена вода и приберете в хладилник за 35-40 минути.

През това време си подгответе 4 големи листа фолио. В средата им разпределете чая, кафето и розмарина. Отгоре наредете пръчки, защото месото не бива да се докосва до подправките, а само да се опушва от аромата им.

Изтупайте добре мръвките от солта и подсушете с домакинска хартия. Сложете ги върху пръчките и завийте с фолиото. Ето защо ви трябват големи листове - не бива парата да напуска вързопчето.

Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 1 час. После се насладете на петзвездно пилешко.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта