Регистрация

Пържен патладжан

Автор:
Генчев
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
945
Оцени рецептата

1/4 ч растително масло

1/4 ч зехтин

2 яйца, разбити

1 голям патладжан, нарязан на кръгчета

Сол на вкус

 

Сгорещете олиото и зехтина в тиган на силен огън, докато зацвърчат, след това намалете котлона до умерен. Потопете филийките патладжан в разбитото яйце и се запържват за около 4 минути от всяка страна, до зачервяване. Трябва да се получи хрупкава коричка и патладжанът да е мек отвътре. Намалете котлона, ако е необходимо. Отцедете върху хартиени кърпи и поръсете със сол. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта