Регистрация

Пържено пиле

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
04 Mar
|
Видяна:
1102
Оцени рецептата

1 цяло пиле, нарязано на порции (около 1 - 1.5 кг)

Сол

Прясно смлян черен пипер

2 ч брашно

2 с.л. червен пипер, плюс допълнително, за поръсване на готовото пиле

Растително масло

 

Отрежете излишната мазнина и кожата от парчетата месо. Поръсете със сол и пипер. Смесете брашното и червения пипер в купа. Оваляйте парчетата месо, така че да се покрият от всички страни. Отстранете излишното. Налейте достатъчно растително масло в дълбок тиган (най-добре чугунен), така че да се напълни до 1 см. Сгорещете на умерен огън. Добавете парчетата месо на партиди, така че да не се струпват и допират едно до друго. Запържете от всички страни, като обръщате - около 6 минути. Оставете месото да се отцеди. Поръсете готовите парчета с червен пипер и поднесете горещи.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта