Регистрация

Пържено пиле със сметаново грейви

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
28 Sep
|
Видяна:
926
Оцени рецептата

1/2 ч мляко

1 яйце, леко разбито

1 ч брашно

2 ч.л. чеснова сол

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. универсална подправка за пилешко

1,3 кг пиле, нарязано на порции

3 ч мазнина или олио

1 ч пилешки бульон

1 ч мляко

 

Смесете млякото и яйцата в средно голяма купа. Смесете брашното, чесновата сол, червения пипер, черния пипер и подправката за пилешко в хартиена или найлонова торбичка. Оваляйте хубаво парчетата месо. Потопете пилешкото в сместа от мляко и яйца, след това се разклаща за втори път в брашнената смес. Заделете останалото брашно. Загрейте няколко сантиметра мазнина или олио до 180С в електрически тиган или на средно-висока температура на котлона в голям тиган. Запържете пилешкото хубаво от всички страни. Намалете огъня до умерено-слаб. Гответе, докато месото омекне, около 30-40 минути. Обръщайте на няколко пъти по време на готвене и отцедете върху салфетки. За да направите соса, излейте цялата мазнина от тигана, без две супени лъжици. При разбъркване се добавят 2 супени лъжици от заделеното подправено брашно и се разбърква непрекъснато на слаб огън в продължение на 2 минути. Прибавете пилешкия бульон, като се разбърква, за да отделите запечените на дъното на тигана парченца. След това добавете млякото и оставете да къкри, като се разбърква непрекъснато. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 5 мин. Поднесете соса отделно от месото.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта