Регистрация

Пържено пиле със зелен фасул

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
13 Jan
|
Видяна:
634
Оцени рецептата

450 г обезкостено пилешко, без кожа, нарязано на много тънки ленти

1 1/2 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. соев сос

1 с.л. сухо шери

1 ч.л. чесън, счукан

1/2 с.л. олио

1 ч.л. джинджифил

1/2 ч моркови, тънко нарязани на филийки

1/2 ч целина, нарязана на филийки

1/2 ч зелен лук; нарязан

1 консерва нарязани водни кестени, отцедени

1 пакет замразен зелен фасул

За соса:

1/2 ч пилешки бульон

2 с.л. соев сос

1 с.л. царевично нишесте

1 ч.л. захар

 

Смесете пилешкото, царевичното нишесте, соевия сос и шерито в тенджера.  Загрейте 1 с.л. олио на силен огън. При разбъркване се добавят чесънът и джинджифилът. Добавете месото и пържете, като разбърквате, докато вече не е розово. Премахнете. В останалото олио запържете морковите и целината за 1 мин. при разбъркване. Добавете зеления лук и се разбърква за 30 сек. Добавете водния кестен и фасула. Пригответе соса и го добавете при зеленчуците. Гответе като се разбърква до кипене. Върнете пилето в съда и гответе, докато се сгорещи. За соса: Смесете съставките на умерен огън в малка тенджера. Залейте пилешкото.

 





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта