Пържено пиле със зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. царевично нишесте
410 мл пилешки бульон
1 с.л. соев сос
1/2 ч.л. джинджифил, смлян или 1 ч.л. настърган пресен джинджифил
1 с.л. растително масло
2 средно големи картофа - обелени и нарязани на тънки клечици
1 малка тиквичка - диагонално нарязани или
1 ч броколи, накъсани на цветчета
1/2 ч пресни гъби, нарязани на четвъртинки
280 г пилешки гърди, сварени
4 ч горещ сварен ориз
1 средно голям стрък зелен лук - нарязан диагонално, по желание
В малка купа, смесете царевичното нишесте, пилешкия бульон, соевия сос и джинджифила, до гладкост и заделете. В тиган или уок на умерен огън, в горещо масло, запържете, като разбърквате морковите, тиквичките и гъбите, докато поомекнат. Добавете заделената смес с царевично нишесте. Гответе докато сместа заври и се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Внимателно добавете пилешкото; сгорещете, като се разбърква от време на време. Поднесете върху ориз. Поръсете със зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ