Регистрация

Пържено пилешко с чушки и царевица

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
25 Oct
|
Видяна:
834
Оцени рецептата

Необходими продукти:

600 г пилешки гърди

2 зелени чушки

2 червени чушки

2 жълти чушки

1 голяма глава лук

2 с.л. олио

50 г масло

1 консерва царевица (около 350 грама)

сол, черен и лют пипер

магданоз

Начин на приготвяне:

Пилешкото месо сварете и накъсайте на влакна като за каша. Лука нарежете на тънки полумесеци, чушките - на кубчета, а царевицата отцедете от сока на консервата. Сгорещете в тиган олиото и запържете лука докато стане прозрачен. Добавете чушките и гответе още няколко минути на умерен огън като разбърквате периодично.

Добавете маслото и щом се разтопи, сложете и пилешките влакна при продуктите. Гответе няколко минути като подправите със сол, черен и лют пипер. Можете да добавите и малко соев сос. После махнете от огъня и добавете наситнен магданоз.

Получената гозба е подходяща както за основно, така и за гарниране на салата като шарена поръска на листни зеленчуци. Можете да сложите върху варен ориз или картофено пюре.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта